Мария Иванова и Д-р Николай Апостолов

Д-р Николай Апостолов не е депозирал пред ръководството на общинската болница в Дупница официално заявление за оставка и не е дал писмени обяснения относно отказа му да приеме възрастна пациентка и разразилия се след това скандал.

Баба Елинка

„До момента няма оставка. Поисках и писмени обяснения, но досега не са внесени такива. Между другото чакам писмени обяснения и за друг подобен случай. Преди сегашното оплакване в деловодството бе постъпила жалба от съпругата на пациент за грубо отношение на д-р Апостолов. Изразите, които е употребил към болните, се припокриват. Обяснението във връзка с първия случай трябваше да бъде представено до 17 януари, а за втория – до 21 януари.

Внучката на баба Елинка

Ще се консултирам с юрист и ще предприема каквото трябва, съобразявайки се с Кодекса на труда. Искам обаче да чуя и другата страна. Не мога да предприема каквото и да било, преди да разбера каква е гледната точка на д-р Апостолов. Той не ме е търсил, за да разговаря с мен. Очаквам в сряда да има яснота по въпроса”, каза прокуристката на лечебното заведение Мария Иванова. Шефката на болницата поясни: „Днес близките на болната, внучката й, благодариха на лекарите, които са се грижили за бабата”. Прокуристката коментира случая така: „За мен, ако изнесеното е истина, не е допустимо това отношение към пациент. Казвам го първо като човек, след това като пациент, а накрая като служител”. Мария Иванова допълни, че…

 

Подробности в печатното издание

1 коментар

  1. Да си вдига гълабите……….всички лекари са ни такива ……..персонала е от пенсионерки ……..няма млади кадри и това си е,а искаме резултати,санитарките са по старши от сестрите и се карат на пациентите все едно са им дошли в къщи…….във всичките болници в Дупница е така——–кажете някой млад лекар или специалист по здр.проблеми има ли ………..нема……..все пенсии!Днес ходих в Лефтеровата болница на дъщерята да вземат изследване………..ееееееее тая пенсионерка не може да и намери вената а пък и с претенции че много малък шрифт написано направлението което не може да прочете……….надупчи ръката на дъщерями ……….пък чак се и мръщи …не била виждала пенсионерката……..ми като не вижда да даде път на младите да си седи вкъщи на пенсията а не да тормози пациентите.Оправията ни е ТОЧНА …….точат от здравната каса амаааааааа яко.Ай стига съм ви разправял,а пък не ми сеговори за мен дет получих сърцебиене и лежах в болницата три дни и не могат да ми издадат болничен лист и ме принудиха да си пусна отпуск!Без коментар…..!!!!!!!!

Comments are closed.