• Животните са настанени в приюта, за тях се полагат необходимите грижи

 

Първите обитатели на изградения временен приют за безстопанствено пуснати едри животни в Дупница бяха “арестувани” снощи. Конете се движели без надзор и свободно пуснати в района на жк „Бистрица”, а преди това са забелязани на шосето в участъка между Дупница и село Бистрица.

След сигнал на граждани до дежурния телефон на община Дупница 0879 523 474 отговорникът за животинския обект ги е установил на място и прибрал, където са положени необходимите грижи за тях. Собственикът Ю.М. от Дупница е установен, съставен му е акт, който ще бъде в размер от 250 до 500 лева и се определя от кмета на община Дупница инж. Методи Чимев.

На заседание на ОбС-Дупница се очаква да бъдат приети и допълнителни санкции за собствениците на коне, като предложенията са 20 лева за всяко хванато животно и по 25 лева на животно за престой до 24 часа, отделно наказателен акт. До приемане и влизане в сила на допълнителните такси свободно движещите се коне ще бъдат прибирани, като собствениците плащат само акт, без таксите за залавяне и престой.

 

1 коментар

  1. А да видиме дали ще се спази закона !!!!!!!!!!!!Очакваме продължение на статията!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.