Болната Теменужка Юлиянова от Ихтиман моли президента да й опрости 2000 лв. дълг

Румен Радев
  • Едва свързвам двата края с 245 лв. инвалидна пенсия, борчът е натрупан от покупка на телефон без моето знание, казва жената

 

Теменужка Юлиянова от Ихтиман, чиято инвалидна пенсия бе запорирана заради дълг, моли президента Румен Радев да й опрости задълженията. Жената е изпратила до президентството молба, в която обяснява тежкото си положение. Теменужка е пенсионер по болест с 95 процента за бъбречно заболяване. Ето какво пише тя до президента: „През 2007 г. бях парализирана и  на легло. За мен полагаше грижи сестра ми Радка Стоименова, също от Ихтиман, а синьт ми Крум Теменужков Юлиянов беше  на 7 години. Използвайки личната ми карта, без да съм давала полномощно. Неустановено и досега лице е сключило договор и е закупило мобилен телефон за сумата от 85 лв., като е получило банков кредит от банка „Париба”. Единадесет години след това получавам запорно съобщение от ЧСИ г-н Каримов от Самоков, с което ми запорира инвалидната пенсия. От 85 лева, като са добавени лихви и различни такси, сумата е набъбнала до 2000 лева. Подадох жалба до Районна прокуратура-Ихтиман. Бях разпитана от разследващи полицаи. Не беше изискан договорът за покупката, за да се сравнят подписите, както и не беше разпитана сестра ми Радка Стоименова, върху която имах съмнения за сделката с телефона. От прокуратурата в Ихтиман  ми беше изпратено постановление, което прилагам. Според мен трябваше да се установи как продавач-консултантът е продал телефона, след като снимката от личната карта не отговаря на лицето, което я представя. Как съм осъдена, след като не съм получавала призовка за делото?

В момента брутният ми месечен доход, с който живеем двамата със сина ми, е 245 лв. Това са пари, които не стигат почти за нищо. Кметът на община Ихтиман ни предостави общинско жилище, а добронамерени хора от града подпомагат сина ми, който тази година е абитуриент.

След като бъдат разгледани приложените документи и отчетена  моята невъзможност поради заболяването ми да изплатя  цитираната в запорното съобщение сума, моля да използвате Вашите правомощия да ми опростите задълженията”, пише в молбата си Теменужка от Ихтиман.