Олга Китанова
  • Данъкът може да се изчисли и онлайн с качения на сайта на общината калкулатор

 

Над 4 хиляди собственици на автомобили в община Дупница ще се възползват от новите изменения в закона и ще плащат по-нисък данък, съобщиха от общинската администрация. “От направената справка се оказва, че е доста сериозен броят на хората, които ще се възползват от по-ниските налози. Между 30 и 40% ще намалее данъкът за тези собственици на МПС-та. От 2013 година Дупница е с най-ниските ставки в България и ги запазихме отново. Както обявихме в края на миналата година, вече качихме калкулатор, който да бъде в улеснение на собствениците на автомобили, за да изчислят данъка си”, обясни зам.-кметът на община Дупница по финансовите въпроси Олга Китанова. Калкулаторът е качен на dupnitsa.bg, като данните за колата, които трябва да се нанесат, са вписани в документите за автомобила – в малкия талон (за по-новите МПС) или в големия талон (за МПС-та, регистрирани по-отдавна). Въвежда се годината на първа регистрация, по която се изчислява възрастта на колата, мощността на автомобила в киловати и екологичният стандарт на колата.

Достъпна е отново и базата данни за дължимите местни данъци и такси, където се дава възможност онлайн за проверка на задълженията.

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. В Дупница ми е 45лв в София 40. Каква е най ниската ставка не знам? А 4000 коли са с по-нисък и предполагам все мощните двигатели, останалите всички с по-високи 🙂

  2. долна измет от 11.50лв на старата ми кола става 36лв, на евро 4 от 80 става 96 ,кое намалихте
    трябва да има пари да крадете ,а защо на колите с гАЗ нищо не се говори ?????

Comments are closed.