Кулинарен конкурс: Гответе с „Вяра”… и с любов: Масленките на Десислава Стоилкова-Алексиева

Десислава Стоилкова-Алексиева
  • Десислава Стоилкова-Алексиева е новият участник в кулинарната ни игра. Вижте нейната рецепта за масленки:

Продукти:

  • 250 г брашно
  • 125 г масло
  • 150 г захар
  • 2 яйца

Приготвяне:

Брашното и маслото се смесват и се стриват на трохи. Добавят се захарта и яйцата и се омесва тесто. Ако тестото лепне, се добавя още малко брашно. Оставя се 1 час в хладилника. След това се точи на кора с дебелина 3-4 мм и се изрязват формички по желание. Пекат се в умерена фурна. Отгоре могат да са с различна по желание глазура. Лично аз ги намазах с мед, налепих захарни сърчица и звездички и поръсих с цветни кокосови стърготини. Украсата ми отне 3 часа.

Количеството продукти зависи от това колко сладки желаете. За повече бройки може да се удвоят продуктите или да се замеси втора доза със същото количество продукти, както са описани.

Вестник „Вяра” ви хвърля (готварската) ръкавица – изпращайте ни вашите рецепти за любими гозби – ние ще ги публикуваме, а след 1 месец най-харесваната рецепта ще спечели награда. Победителят ще бъде избран от вас – този, който получи най-много харесвания във фейсбук. Изпращайте ни вашите рецепти във фейсбук и на balgarkanews@gmail.com. – за кулинарния конкурс.