ГЕРБ с нови ръководства в 7 от 9-те общини в Кюстендилска област, К. Калфин: Тръгваме на избори с обновен екип

Кирил Калфин
  • Ивайло Константинов и Калин Гелев остават начело на организациите в Дупница и Сапарева баня

  • Мая Спасова ще е председател на структурата в Бобов дол, Елена Везенкова оглавява партията в Кочериново

  • Организациите на ГЕРБ в Рила, Трекляно и Невестино също имат нови ръководители – Йорданка Йорданова-Пейчева, Маргарита Стоилова и Илиан Богомилов

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ утвърди официално новите общински ръководства на партията в Кюстендилски регион, както и ръководството на областно ниво. Това обяви по време на пресконференция народният представител и досегашен областен координатор на политическата сила Кирил Калфин.

Ивайло Константинов и Калин Гелев остават начело на организациите в Дупница и Сапарева баня.

„С обновен екип ГЕРБ в Кюстендил тръгва за предстоящите избори. Политическата сила има нови ръководства в 7 от 9-те общини в областта. Когато имаме обновление в общинските ръководства, смятам, че е нормално и на областно ниво да има промяна”, заяви депутатът.
Михаела Крумова е новият общински председател на ГЕРБ за Кюстендил. Тя наследява Виктор Янев.

Виктор Янев

От ГЕРБ обявиха още, че Мая Спасова ще е председател на структурата в Бобов дол, а Даниела Стоянова – на ГЕРБ в Бобошево. Елена Везенкова пък оглавява структурата в Кочериново.
Организациите на ГЕРБ в Рила, Трекляно и Невестино също имат нови ръководители, съответно Йорданка Йорданова-Пейчева, Маргарита Стоилова и Илиан Богомилов.
Единствено Ивайло Константинов остава начело на структурата на ГЕРБ – Дупница, а Калин Гелев – на организацията на партията в Сапарева баня.

Мая Спасова

Както писахме, Виктор Янев е новият областен координатор на ПП ГЕРБ за област Кюстендил, а новият административен секретар е народният представител Радослава Чеканска от Дупница. Кирил Калфин остава член на областното ръководство на партията.
„Молбата ми да бъда освободен от поста областен координатор е от година и 8 месеца. Благодаря на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, че я прие. Причините са две: първо – здравословни и второ – смятам, че една партия е в кондиция и гледа напред, когато допуска нови и млади хора, с нови идеи, които да се реализират и да вървят напред”, обясни Кирил Калфин. Народният представител бе категоричен, че не се оттегля и ще продължи да работи за каузата на ГЕРБ.