Рашидов: Ремонтът на Ларгото е проверяван и от български органи, и от ОЛАФ

Вежди Рашидов

Ремонтът на Ларгото в столицата е бил проверяван и от български органи, и от европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, припомни бившият министър на културата и настоящ председател на ресорната парламентарна комисия по култура и медии Вежди Рашидов.

По повод изнесената вчера от депутата Елена Йончева информация за евентуални нарушения от страна на настоящия министър на културата за ремонта на Ларгото Рашидов обясни, че Боил Банов, който по това време е бил зам.-министър, не се е оплаквал, че е бил изнудван. “Боил Банов не е споменал, защото той е горд човек. Защо трябва като ученичка всичко да ми докладва?”.

Самият Ангел Ангелов, който според Банов е направил записите, е бил освободен заради съмнения при изпълнение на програмата по Норвежкия финансов механизъм:

“Той не е уволнен, но е освободен за съмнение в проблеми с тръжните процедури и всичко, което ги касае. Помолих го да освободи тази служба заради хигиената, да не се натоварва. На всичкото отгоре заради Ангелов направих 4 проверки – 3 вътрешни и една европейска проверка, че всичко е наред с Норвежката програма”, посочи Рашидов.

Вежди Рашидов обвини правителството на Пламен Орешарски за забавянето при изграждането на Ларгото:

“Вие да помните с какво една година по времето на Орешарски беше покрито Ларгото? С найлон беше покрито. Една година забавяне се отрази на крайното завършване. Целият проблем е в тези 30 дни, за които е виновно правителството на Орешарски”.

 

 

 

Източник: bnr.bg