Община Сапарева баня с бюджет от 8,5 млн. лв.! Съветниците  дадоха минерална вода на фирмата на Вергил Кацов и Красимир Караиванов

Вергил Кацов и Станимир Михайлов
  • Минерална вода ще ползват още къщата за гости „Св. Стефан” на Костадин Наумов и фирма „Лавър 2015”

8 533 278 лв. е бюджетът на община Сапарева баня за тази година. Финансовата рамка бе приета на първото за тази година заседание на местния парламент с гласовете на болшинството от 13-те общински съветници. Вотът бе 10 „за” и 3-ма „въздържал се”. С „въздържал се” гласуваха съветниците от опозицията Костадин Николов, Георги Попмихайлов и Светослав Андреев.

ОбС -Сапарева баня

 

  • „С много труд постигнахме този бюджет”,

 

бе коментарът на кмета на общината Калин Гелев относно финансовата рамка пред журналисти.

„Не бяхме плащали над 700 000 лв. отчисления по чл. 60 и 64 от Закона за управление на отпадъците. Имаме уверение, че вече излизаме от процедурата по финансово оздравяване.

Инж. Величко Величко (правият) обясни за намеренията да се направи прекаптиране в парка.

Няма как да не съм радостен, приключвайки миналата година с преизпълнение на бюджета и започвайки тази година с един хубав бюджет. Община Сапарева баня скоро не е имала бюджет от 8 533 278 лв.”, допълни градоначалникът. Гелев подчерта, че увеличението на финансовата рамка се дължи основно на

  • отпуснатите 1,5 млн. лв. от Министерския съвет за асфалтиране и рехабилитация

Александър Алащинов

на улици, но и от собствени приходи. „За миналата година бяхме заложили около 60 000 лв. постъпления от ползватели на минерална вода, изпълнихме ги на 80 000 лв. Вдигайки цената на водата и сега раздавайки свободните количества, съм убеден, че само от минерална вода приходите ще надхвърлят 200 000 лв. Имаме и имоти за продажба, други имоти, които даваме под наем. Провеждаме търговете за продажба на дървесина от общинското горско стопанство, като увеличихме цената. От 36 лв. на кубик за 6-7 години цената се увеличи на 105 лв. за екстра клас”, отбеляза кметът.

Костадин Наумов

Общинските съветници дадоха съгласието си за издаване на разрешително за водовземане от минералната вода на 3 фирми. Това са ЕС БИ ТЕРМЕ Сапарева баня, на дупнишкия бизнесмен и лидер на ПП „Народен съюз“ Вергил Кацов и съдружника му и собственик на фирма „Каро трейдинг“ Красимир Караиванов, местният бизнесмен Костадин Наумов ЕС БИ ТЕРМЕ – бивш наемател на градската баня, който е собственик на къща за гости с басейни „Св. Стефан”, и фирма „Лавър 2015”.

Подробности в печатното издание

 

Вестник „Вяра“ уведомява своите читатели