Кирил Десподов от Кресна взе №32 в „Каляри”, призна: Харесвам Тоти, но искам да съм като Роналдо

  • Дано да дебютирам още в понеделник срещу „Аталанта”, треньорът ми обясни, че ще иска да играя като нападател, каза футболист №1 на България

 

Футболист №1 на България Кирил Десподов от Кресна беше официално представен като футболист на италианския отбор „Каляри”. Той даде няколко интересни отговора на журналистическите въпроси на първата си пресконференция, откакто премина в елитния италиански тим срещу 4.2 млн. евро. “От малък съм фен на италианския футбол и съм гледал много мачове. Не съм се замислял дълго, преди да приема предложението, защото винаги съм искал да играя в Серия “А”, каза Десподов относно решението си да премине в „Каляри”.

“Знам, че в Италия се залага много на физиката. Това не ме притеснява, а ме мотивира още повече. Стилът ми на игра е да атакувам, имам бързина, мога да стрелям и с двата крака. Не се стремя да подражавам на никого, аз съм си аз. Много харесвам Франческо Тоти, но той имаше различни характеристики. По-скоро имам сходства в стила с Кристиано Роналдо, който ми е любимият футболист. Надявам се един ден да стигна до неговото ниво”, допълни крилото.

“Дано да дебютирам още в понеделник срещу „Аталанта”, би било хубаво. Аз се чувствам готов, макар да съм тук само от три дни. Треньорът ми обясни, че ще иска да играя като нападател.

Преди да дойда, като имена най-познати ми бяха Дарио Сърна и Леонардо Паволети. Веднага ми направи впечатление колко са здрави момчетата в отбора и колко сериозно тренират. Аз не съм силов футболист, но имам и голове с глава. Също така изпълнявам добре преки свободни удари”, каза още Десподов и призна, че ще се стреми възможно най-бързо да научи италиански. Той ще дели една стая с бившия футболист на „Ливърпул” Рагнар Клаван.

Десподов си избра фланелка с №32 в италианския тим. Феновете на ЦСКА (Сф) видяха в номера посвещение към лелеяната от привържениците вече повече от десетилетие 32-ра титла.
“Избрах №32, защото като малък играех с този номер – на 13-годишна възраст. Надявам се да отбележа много голове за „Каляри”. Ще се раздавам на максимум за фланелката, ще си оставя сърцето на терена и няма да ги разочаровам”, заяви Десподов.

„Христо Стоичков ми беше първият треньор в професионалния футбол. Той ме взе, когато бях на 15 години. За мен бе огромна чест да говоря с такъв невероятен човек и мотиватор. Той ми казваше, че няма малки и големи, а има можещи и неможещи. Радвам се, че той ми даде пътя да тръгна нагоре.
Радвам се, че съм първият българин в „Каляри”. Това е голяма отговорност. Мисля, че ще покажа, че българите заслужаваме да играем в Серия “А”, призна той и се закани да положи усилия да научи бързо италиански, за да се разбира добре с играчите и треньора”, призна още Десподов.

Гледайте видео:

https://www.facebook.com/cagliaricalcio/videos/2264616616922434/

 

https://www.facebook.com/cagliaricalcio/videos/1230425523783032/