Компютърният спец Мартин Асенов от Дупница: Животът в Лондон не е лесен, трябват здрави нерви

Мартин Асенов
  • Брекзит няма да има, а ако все пак се състои, няма да бъде в полза на Великобритания, смята дупничанинът

  • Трафикът е ужасен, а пътуването до работното място продължава с часове, заплащането е далеч по-добро от това в България

 

Брекзит няма да го бъде, или поне няма да се състои по първоначалните договорки между Европейския съюз и Великобритания. Това  коментира дупничанинът Мартин Асенов, който от години живее на Острова. Темата е изключително гореща не само за Европа, но и за българите, които вадят хляба си във Великобритания. Преди да замине да живее в Лондон, той беше един от най-търсените компютърни специалисти в Дупница. Пред „Вяра” той коментира актуалната тема с Брекзит и как е животът в един от най-големите мегаполиси – Лондон.
„Моето мнение е, че Брекзит няма да има. Мисля, че Великобритания ще извърти нещата така, че ще излезе от Европейския съюз в последния момент. Но дори и все пак Брекзит да се състои, смятам, че това изобщо няма да бъде в тяхна полза.

Много от продуктите тук са внос. Става дума най-вече за храните.

Например плодовете и зеленчуците, както и месата. Едно излизане от ЕС ще доведе до повишаване на цените на тези продукти. Като положителен ефект може да бъде определено единствено евентуалното понижение на цените на имотите тук”, смята дупничанинът.
По негови наблюдения местните също са много раздвоени по темата и не може да се каже категорично кой е по-големият процент – поддръжниците на Брекзит или неговите противници.  „Те май вече осъзнаха какво реално ги чака с този Брекзит. Според мен много от хората бяха повлияни от пропагандата, водена от партиите, преди да се осъществи самият референдум за излизане от ЕС. Нещата не бяха представени адекватно на тези брошури, които бяха раздавани навсякъде и местните неправилно се повлияха от това”, добави Мартин Асенов.

Той живее в Лондон заедно със своята приятелка Даяна вече пета година.

Дупничанинът е познат на своите съграждани като компютърен специалист и пренася своите умения и на Острова. Там Мартин отново се занимава с модерни технологии и интернет, като за работата си там дори е получил и благодарствено писмо от фирмата на Бил Гейтс – Microsoft.
„Животът в Лондон не е лесен. Човек трябва да има много здрави нерви, за да се справя с натовареното ежедневие. Трафикът е ужасен, а пътуването до работното ти място понякога продължава с часове. Разбира се, тук има и някои удобства, които ги няма на други места. Заплащането в Англия…

Подробности в печатното издание