„Германея” победи U-19 на „Септември” (София) с 2:1

Атанас Стоилов

 

Мъжкият отбор на „Германея” (Сапарева баня) постигна победа в четвъртия си контролен мач от зимната подготовка. Срещата се игра на терена в 57-о СОУ, като сапаревобанци гостуваха на U-19 на „Септември” (София). Срещата започна равностойно и положението се задържа така до 28-ата минута. Тогава при атака на възпитаниците на Атанас Стоилов бързоногият Атанас Георгиев центрира в наказателното поле на противниковия тим и там с глава Кристиян Петров откри за 0:1. В 45-ата минута от дузпа за домакините резултатът бе изравнен за 1:1. Преди отбелязване на гола пропуски за „Германея” направиха Димитър Чечев, Милен Иванов, Кристиян Петров и Атанас Георгиев.
През втората част на срещата Виктор Теодосиев и Пол Отофе не успяха отблизо да излъжат вратаря на „Септември”. В 68-ата минута бе отменен гол на Милен Иванов от „Германея” за засада, която предизвика негодуванието на футболистите от Сапарева баня. В 88-ата минута след центриране от ъглов удар Виктор Теодосиев извиси топката в наказателното поле на столичния тим, Кристиян Иванов отклони кълбото към Милен Иванов и намиращият се на втора греда футболист на „Германея” изпрати топката в мрежата за 1:2.
След срещата наставникът на отбора победител „Германея” Атанас Стоилов изрази задоволство от старанието на футболистите, на които е гласувал доверие в този двубой. Петият контролен мач на четата на Атанас Стоилов ще бъде в събота, 9 февруари, на стадиона в „Овча купел” срещу U-19 на „Славия”.