Златка от квартал „Бешика”
  • Управителят Владислава Асенова: Поискали сме обяснения от колегата, както се прави по закон, но жената не е подала сигнал в общината

  • Соня Ангелова: Прострелял е в плешката обгрижвано куче, извиках ветеринар, на когото бяха нужни клещи, за да извади иглата

  • Пенсионерката Златка: В кв. „Бешика” има доста кучета, но не ме е страх – нося им храна, не знам за нехуманно отношение към тях

Служител на приюта за безпризорни кучета в Дупница обстрелва неправилно кучета в центъра на града.

Това написа Соня Ангелова в публикация в социалната мрежа, сигнализирайки в. „Вяра” и кмета на общината инж. Методи Чимев. Ето какво написа тя в сигнала си: „В града има голям проблем със служител от приюта, или по-точно Георги (не го познавам лично), този, който обстрелва кучетата за кастрация.

Този човек ме съмнява да има диплома за професията, която упражнява! Обстрелва кучета в центъра на града между хора и деца. Скоро игла е попаднала на маса в кафе, на която можеше да седи човек! Вчера е обстрелял куче, което е обгрижвано. Прострелял му е плешката, кучето до днес стоеше с иглата. Викнах ветеринар, който не можа да извади иглата, защото е забита в кокала! Бяха нужни клещи.

Кучето ще остане сакато.

Скоро беше обстрелял куче в корема, иглата е стояла 3 дни, докато не е махната от гражданин! Нямам нищо против кастрацията, дори съм ЗА, но тук няма нищо хуманно. Този служител осакатява животните!”, пише до нашата медия и градоначалника Соня Ангелова.
За коментар потърсихме управителя на приюта за безстопанствени кучета в Дупница Владислава Асенова, която заяви: „Запозната съм и знам за какво става въпрос. В момента правим проверка на случая, така че не мога да ви кажа нищо допълнително и конкретно. Искам да кажа обаче, че не е коректно да излизат такива неща, без жената да е подала жалба в община Дупница.

Нещата гръмнаха от фейсбук,

но този сигнал не е подаден по нормалния начин. Няколко дни извършваме проверка, поискали сме обяснение от колегата, както трябва да се направи по закон. Когато всичко приключи, ще излезем с официално становище. Но ще отнеме време, защото реално госпожата не е пуснала сигнал, жалба или заявление срещу колегата. В момента не би трябвало да правим проверка на сигнал от фейсбук, но въпреки това я извършваме. Не е коректно без официална жалба да се прави разследване, а сега ние се самосезирахме от фейсбук. Мисля, че дори и не е сериозно. Проверяваме случая, за да изясним ситуацията и да няма недоразумения. Предполагам, че ще бъде съставена комисия и ще трябва да се повика и жената, която сигнализира в социалните мрежи.

Ще се изисква и обяснение от колегата,

 

Подробности в печатното издание