71-годишен дядо от Самоков хвърли 8 бона в кофа за боклук в Дупница, парите били за „полицейски шеф”

Съобщиха и за друг измамен, дал 90 000 лв. Това са малоумници, категоричен е дупничанинът Димитров.
  • Възрастният човек отишъл в управлението и съобщил, че е изпълнил задачата

  • Дупничанинът Димитров: Чух за още една измама, човекът даде 90 000 лв. и злато –  абсолютни малоумници

  • Говорителят Катя Табачка: Със сигурност дадените пари, поискани по телефона, са загубени

71-годишен мъж от Самоков стана жертва на жестока телефонна измама. Доверчивият дядо се простил със спестявания в размер на 7695 лв., съобщиха от ОД МВР-Кюстендил. Възрастният човек получил телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски шеф от РУ-Дупница, моли го за съдействие, за да бъдат заловени измамници.

Възрастният човек е оставил парите в контейнер на ул. “Втори януари“ в Дупница.

Мъжът, без никакво съмнение, изтеглил наличните си пари от банка, после тръгнал с автомобила си към Дупница. Спазил указанията, оставил парите в контейнер на ул. “Втори януари“, после отишъл в РУ-Дупница да съобщи, че е изпълнил задачата… Започнато е досъдебно производство по случая срещу неизвестен извършител.

Катя Табачка

„За пореден път напомняме: Полицията не иска съдействие от гражданите, като ги съветва „да поставят капани“ на престъпници. Полицаите не се обаждат по телефона на гражданите, за да разберат с какви пари разполагат и имат ли спестявания. Със сигурност дадените пари, които са поискани по телефона, са загубени!”, предупреди говорителят на полицията Катя Табачка.

„Преди малко съобщиха и за един друг. 90 000 лева дал и злато давал. Тия са малоумници абсолютни. Малоумници са”, коментира поредната „ало” измама дупничанинът Димитров.

 

Подробности в печатното изднаие