Солберг тества напомпания T-Roc

Германската компавия Volkswageх официално потвърди появата на нова версия на кросоувъра T-Roc, която ще получи добавка R към името си. Изпитанията на автомобила се провеждат на пистата „Нюрбургринг”, като зад волана е звездата от световни ралита Петер Солбергт.

От Volkswagen пуснаха и видео от тестовете на прототипа, който е покрит с камуфлаж, но въпреки това може да се направят някои изводи за неговия външен вид. Бъдещият VW T-Roc R ще получи агресивна аеродинамика с увеличени въздухозаборници, 19-цолови джанти в стила на Golf R и четири тръби на изпукателната система.

Промени в интериора не се предвиждат, въпреси че в тестовата машина има поставен каркас за безопасност. Очаква се салонът на спортната версия на кросоувър почти напълно тази на серийния T-Roc.

Шо се касае до силовия атрегат, във Volkswagen ще заложат на двигателя на SEAT Cupra Ateca. Това е 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 300 к.с. и 400 Нм. Той се съчетава със 7-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,5 секунди.

Не се изключва възможостта, при VW T-Roc двигателят да бъде дефорсиран до 270 к.с., за да се избегне вътрешната конкуренция с VW Golf R. В момента най-мощната версия на стандартния кросоувър развива 190 к.с.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg