Toyota Sequoia доби брутален вид

Компанията Toyota разшири всъдеходната си гама TRD Pro и представи на автосалона  Чикаго специална версия на модела си Sequoia. Машината е оборудвана с доработено окачване със специална защита, обновена информационно-развлекателна система и пренастроена изпускателна система.

Главната разлика между Toyota Sequoia TRD Pro и стандартния всъдеход са амортисьорите Fox, които са с напълно различна конструкция. Благодарение на нея, техният ход се увеличава с 18 мм по време на движение. Освен това, те са получили и специална защита, а заради намаляване на теглото им, корпусът е направен от алуминий.

Всъдеходът е оборудван с изцяло светодиодни фарове, 18-цолови алуминиеви джанти BBS, допълнителна защита на окачването (отново от алуминий), а също така и с преработена изпускателна система, чийто накрайници са от черен хром.

В салона автомобила е поставена премиум аудио-система, която работи с Apple CarPlay, Android Auto, гласови асистент Amazon Alexa, Bluetooth и USB-портове.

Под капака на Toyota Sequoia TRD Pro е поставен стандартният за модел двигател. Това е 5,7-литров i-FORCE V8, който развива 386 к.с. и 544 Нм въртящ момент. Той е съчетава с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Задвижването е към четирите колела – Multi-Mode 4WD на базата на диференциал Torsen с двустепенна раздатъчна кутия и понижаващи предавки.

В стандартното оборудване на  Toyota Sequoia TRD Pro влиза и комплекс за безопасност TSS-P. Той включва система за предотвратяване на сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци, система за поддържане на лентата на движение, адаптивен круиз-контрол с функция за пълно спиране, както и система за смяна на дългите светлини.

Освен Sequoia в гамата TRD Pro на Toyota са включени още всъдеходът  4Runner, както и пикапите Tundra и Tacoma.

 

 

 

Източник: topgear.bg