Зам. областният управител д-р Матей Попниколов присъства на отчетно събрание на БЧК-Кюстендил, доц. Керемидарска: Помогнахме на 34-ма души

Областният съвет на БЧК-Кюстендил проведе в Заседателната зала на Областна администрация общо отчетно събрание на Кюстендилската червенокръстка организация. В събранието се включи зам. областният управител на Кюстендил д-р Матей Попниколов. Събитието уважиха и д-р Славина Джамбазова – ръководител направление ОРСП и зам. генерален директор на БЧК, Василка Каменова – ръководител направление ФСД и зам. генерален директор на БЧК, Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН – Кюстендил и Любка Караджова – старши експерт от община Кюстендил. Събранието откри председателят доц. Екатерина Керемидарска, която направи отчет на дейността на областната организация за изминалата 2018 г. С положителен знак бе отбелязано, че членовете на БЧК в цялата област Кюстендил са 2027 души. Като най-голям брой са в община Кюстендил – 1070, Дупница – 260, Рила – 207, Бобошево – 100 и т.н. В рамките на една година Планинската спасителна служба е провела 17 акции и е оказала помощ на 34-ма души.

Доброволците на организацията са 254-ма, от тях 157 на БЧК и 97 на БМЧК. „Те са добре подготвени и мотивирани. Активно се включват в провеждането на различни дейности“, коментира доц. Екатерина Керемидарска. Бе направен отчет по основните приоритети – подпомагане на уязвими групи, провеждане на кампании, младежка организация, планински спасителен отряд и др.

По време на събранието бе направен отчет на бюджета за 2018 г. Присъстващите чуха и доклада на Областната контролна комисия. В хода на срещата бе приет планът за работа на ОС на БЧК – Кюстендил за 2019 г. Като заложена точка в дневния ред се дискутира и проектът на бюджета за 2019 г.