Дълголетничката Мария Кочева от Дупница се помоли за здраве на св. Харалампий, Мария Предой доведе от Румъния близнаците си на служба в храма

91-годишната Мария Кочева се помоли за здраве на светците.
  • Пенсионерите от общината Нелка и Йордан Соколови почерпиха с питки за празника

 

Младата майка Мария Предой от Румъния дойде в Дупница за празника на св. Харалампий с 5-годишните си синове близнаци Кристиян и Валентин.

Майката Мария Предой с 5-годишните си близнаци Кристиян и Валентин

Мария ги доведе в храма за литургията, а жените в катедралния храм „Св. Георги Победоносец” ги почерпиха с осветена питка, потопена в мед. Мария е омъжена за румънец, разказа пред дошлите на литургията в черквата.

Бившите служители на община Дупница Нелка и Йордан Соколови донесоха питка в храма за празника.

За здраве на деца и внуци и на правнучето си Божидар се помоли дълголетничката от Дупница – 91-годишната Мария Кочева, която на токчета дойде пеша от дома си близо до „Тих труд”. Близките и роднините й я обожават, тъй като Мария винаги излъчва младежки дух и борбеност.

Отец Илия освещава празничните питки и хляб.

Над десет домашни питки за празника на свети Харалампий и св. Валентина омесиха и раздадоха православни християнки в Дупница. На празника с питка почерпиха семейство Нелка и Йордан Соколови, пенсионирали се като служители на дупнишката община. Именичката Валентина от ТЕЦ „Бобов дол” пък почерпи с шоколадови бонбони и сладки.

Валентина почерпи с шоколадови бонбони за имения си ден в храма.

Общинските съветници Даниела Симова, Йордан Димитров, Димитър Крекманов, собственичката на моден бутик Христина Стефанова, Славянка Владимирова дариха за вярващите стотици календарчета с лика на скалната икона от парк „Рила”.

Подробности в печатното издание