Треньорът на „Малеш” Стоян Тросков: Не отстъпихме на „Спортист” (Своге), но загубихме мача

Отборът на „Малеш”
  • В отбора на домакините на терена се изявиха новите попълнения Кирил Дамбов от „Пирин” (Благоевград) и Илия Каталски от „Вихрен” (Сандански)

 

 

Футболистите на „Малеш” загубиха контролна среща от зимната подготовка от тима на „Спортист” (Своге). Двубоят се игра на терена в Микрево пред около 200 зрители и бе ръководен от главния арбитър Йордан Воденичаров. В отбора на домакините в основния състав намериха място новопривлечените Кирил Дамбов от „Пирин” (Благоевград) и Илия Каталски от „Вихрен” (Сандански). В 25-ата минута Кирил Дамбов беше изведен отлично от Васил Ташев по десния фланг, последва шут по диагонала, но вратарят на „Спортист” беше на мястото си. На два пъти по-късно вратарят на „Малеш” Александър Велев реагира адекватно и отрази два силни удара на противниковите нападатели. В самия край на полувремето Венцислав Стоянов -централен нападател на домакините, от около 20 метра от движение насочи топката директно към вратата на „Спортист”, но кълбото прелетя на сантиметри в аут. Поради липса на точен мерник отборът на „Малеш” не успя да материализира преимуществото си в отделни моменти в двубоя.
През второто полувреме Кирил Иванов зае мястото на Костадин Юруков, Георги Латровалиев – на Илия Каталски, и Благой Якимов – на Васил Ташев. В интерес на истината отборът на домакините издържа на темпото на противниковия тим до 65-ата минута, коментираха футболни експерти. Наставникът на „Малеш” Стоян Тросков извърши нови шест смени и темпото на игра спадна чувствително. Това даде шанс на отбора на „Спортист” (Своге) да диктува случващото се на терена. Футболистите на Своге отбелязаха три гола във вратата на домакините. В 71-вата минута Борислав Борисов се възползва от грешка на защитата на „Малеш” отдясно и изпрати топката в мрежата за 0:1. Две минути по-късно Калоян Стефанов простреля вратаря на „Малеш” за 0:2. Тонусът на наличните футболисти на терена на „Малеш” чувствително спадна и така се стигна до инкасиране на нов гол. Това стори Йоан Маринов в 82-рата минута, който се възползва от остро подаване зад защитата на домакините.
Старши треньорът на „Малеш” Стоян Тросков коментира след мача: „Много съм доволен от контролния мач срещу отбора на „Спортист” (Своге). Гостуващият тим в отделни моменти стоеше по-добре на терена, защото са много по-напред от нас в подготовката и имат качествени футболисти, тъй като са участници в ЮЗ трета лига. До 60-ата минута стояхме добре на терена, но след това пуснах в игра по-младите състезатели от резервната скамейка, защото това е контрола и трябваше да видя на кого от тях може да се разчита и на какви постове”.
Наставникът на „Спортист” (Своге) Иван Атанасов даде добра оценка на отбора на „Малеш”. Той не пропусна да заяви, че този отбор наистина е с потенциал и има бъдеще.