От кал и локви се оплакаха жители на дупнишката ул. „Димчо Дебелянов”, баба Цвета: Пренасям внучката си на гръб

Леля Мира ходи през калта с ботуши.
  • Зам.-кметът Крум Милев: Скоро улицата ще бъде чакълирана, а донякъде и асфалтирана

 

Дупнишката улица „Димчо Дебелянов” не е асфалтирана с години и тъне в кал, оплакаха се жители пред в. „Вяра”. Те показаха разкалян терен, осеян с множество локви, и поискаха да разберат кога улицата им ще придобие нормален вид.

Жителите на улица „Димчо Дебелянов”

По думите им ул. „Димчо Дебелянов” е в това състояние отпреди 3 години, когато се наложило да бъдат сменени тръби по улицата. По думите на хората те са готови да стигнат дори до премиера Бойко Борисов, само и само улицата им да бъде ремонтирана. 79-годишната леля Мира коментира: „Хората започнаха да си продават къщите масово заради калта и гьоловете. Имам парцел на баира, не мога да стигна до него. Има много хора на улицата, които са инвалиди и заради разкаляното трасе не смеят да излязат от дома си. Един от тях е Георги”.

Крум Милев

Силвия Петрова допълни, че всеки ден, излизайки за работа,   минава през калта с обувките си, които след това изглеждат по ужасен начин. „Върнах се от гурбет в Испания, за да газя кал. Срамота е, че улицата носи и това хубаво име”, каза Петрова.

Подробности в печатното издание