Бившата актриса от местния театър Мария Миради и Борис Хаджийски гостуват в Дупница с „Потъване”

Мария Миради и Борис Хаджийски
  •  Пиесата е по действителни събития, в нея любовта се сблъсква с насилието, алкохола и наркотиците

Актьорите Мария Миради и Борис Хаджийски ще гостуват в Дупница с провокативната постановка „Потъване”. Пиесата се базира на действителни събития и обхваща болезнени теми за обществото. В нея любовта се сблъсква с насилието, опиянението от алкохол и наркотици. Спектакълът показва лудостта на младите, тяхното „Потъване” в любовта, в мечтите, в страховете, в забраненото, в първичното и страстното и в ненормалното. По думите на авторите това е една пиеса експеримент, която носи в себе си частиците на не едно или две изкуства. Постановката носи послание, но съдържа в себе си и голяма доза провокация.
„Потъване“ е нашата глътка живот, която искаме да споделим! Ние сме млади, дръзки, атрактивни и смели в решенията си на сцената и живота! Ние допускаме хората във вътрешния ни свят! Очаквайте дързост и истини, които много хора скриват”, споделят от екипа, сътворил постановката.
Режисьор на спектакъла е Петър Петков-Пепе, а хореограф е Гергана Колева.


Актрисата Мария Миради бе част от дупнишкия театър в продължение на три сезона. Дупничани я познават от пиесите „Аферата в хотел „Уестминстър”, „Големанов”, „Службогонци”, „Тигър и машинописци” и др. В момента тя се занимава с продуцентска дейност (МИРАДИ АРТ), на чиято фирма е дело представлението. Спектакълът включва в себе си мултимедия, фотография, видео, музика, хореография и много страст. Именно Миради е сценограф на постановката и отговаря за драматургията, а за музиката са се погрижили Hypnotik ink и Васил Неофитов.
„Това е една удивителна история. Една от тези, които навярно всеки един от нас е изживявал в своята собствена вселена, но въпреки това „Потъване” е нова, непозната и достатъчно силна, за да въздейства на човешкия пулс история. Двама души, така близо и в същото време толкова далеч един от друг. Една любов в цялата й суровост, критичност, но и сладост, и очарование, каквато е и в действителност. Сън и реалност, живот и смърт, вплетени в невъобразимо пъстрата нишка на живота… просто прекрасно! Непременно трябва да се гледа”, казва за потъване писателят Петър Петков.
Постановката е насрочена за 28 февруари, четвъртък, от 19,00 часа в ОбДТ „Невена Коканова”. Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 21 февруари, като цените им са 8 и 10 лева.