Отново труп на отровено куче откриха до детската градина в кюстендилското село Соволяно

12-о отровено куче в село Соволяно
  • Хората затварят кучетата и децата си заради разпръсната отрова

 

12-и труп на отровено куче бе открит тази сутрин в кюстендилското село Соволяно. За това сигнализира в социалната мрежа Елена Матуска и публикува снимка на животинчето. “Шест дена след масовото отравяне на животни в района на детската градина в село Соволяно отровата продължава да взима жертви! Животинката отново е пред двора на детската градина. Не смея и да си помисля, че безумецът, извършил това, отново е разхвърлял от отровата”, споделя Елена.

Кметът Пламен Илиев

За повече информация потърсихме кмета на село Соволяно Пламен Илиев. „Да, има още едно починало куче, за което ми бе съобщено днес сутринта. Обади ми се една жена от селото. Починало е и нейното куче, просто нямам думи. Не зная дали е разпръсната нова отрова, или има още от старата. Преди 6 дни направихме пълна дезинфекция с препарати по улица „Младост”, където е разположена и детската градина в селото. Нямаме още резултати от предишните починали кучета“, коментира Пламен Илиев.

В село Соволяно тръгна и масова психоза. Хората затварят кучетата и децата си заради разпръсната отрова.

Както вече съобщихме, преди по-малко от седмица в селото бяха отровени общо 11 кучета и 1 котка, като 6 са домашни, 5 са бездомни, а все още няма нито установен, нито заподозрян извършител на този вандалски акт.

„Трупът и на това куче бе откаран за аутопсия. Уведомили сме отново и полицията, и ветеринарните органи. Най-вероятно ще имаме повече яснота до края на седмицата. Дано всичко се изясни по-бързо, тъй като хората тук вече са много притеснени. Кой и защо го прави, не зная, но се надявам извършителят да бъде установен и да си получи заслуженото“, допълни кметът Илиев. Той доуточни, че ще бъде извършена повторна дезинфекция и почистване на улица „Младост“ в село Соволяно. Дотогава остава в сила забраната децата да излизат в двора на детската градина с цел безопасност.