Mercedes-Benz обеща 20 нови хибрида

ерманският производител Mercedes-Benz обяви плановете си за разширяване на моделната си гама от хибридни автомобили. Те предвиждат излизането на 20 нови такива модела до края на 2020 г. Първите 4 от тях ще се появят още през 2019 г., съобщава Autocar.

В Mercedes са убедени, че популярността на автомобилите, при които са комбинирани двигател с вътрешно горене и електромотор, ше продължи да расте. Приемуществата им – най-вече в градски условия, ги превръщат в много търсени на пазара, като това води и до засилване на конкуренцията.

До края на 2019 г. компанията е предложи хибридни модификации на кросоувърите GLC и GLE, на хечбека A-Class, както и на флагмана си S-Class. Именно за разработката на последния от тях Mercedes хвърля най-много усилия, като се очаква следващата генерация на луксозния седан да се предлага само в хибридни модификации.

Освен по-нисък разход, този тип автомобили предлагат и намалени нива на вредни емисии, което е много важно за производителите. В концерна Daimler, чиято собственост е Mercedes-Benz работят усилено, за да покрият новите стандарти за Европа, които влизат в сила през 2021 г. Плановете на производителя предвиждат през 2025 г. около 40% от продаваните нови автомобили да бъдат с хибридно или изцяло електрическо задвижване.

 

 

Източник: topgear.bg