Акордеонистът Венцислав Джаджаров: Кметът на Баланово Явор Митов прибра 120 лв., подарени ми от сървайвъра Антон Агонцев на ловджийска сбирка

Венцислав Джаджаров
  • Когато си поисках парите, Митов ме заплаши

  • Явор Митов: Сумата е дарение за новия параклис, не съм я взел за мен

 

„Кметът на с. Баланово Явор Митов прибра мои пари, а когато си ги поисках, започна да ме заплашва”. Това сподели акордеонистът Венцислав Джаджаров, който дойде специално в редакцията на в. „Вяра”, за да се оплаче. Разказът на Джаджаров:

Явор Митов

„На 19 ноември миналата година бях поканен да свиря на празник на ловната дружинка на село Баланово. В един момент един от ловците – небезизвестният участник в риалитито „Сървайвър” Антон Агонцев, когото уважавам много като хубав човек, остави на масата 120 лева и се обърна към мен със заявка да му изпея 5 македонски песни една след друга. Докато изпълнявах песните, Явор Митов прибра парите в джоба си.

Антон Агонцев

След малко му казах да ми ги даде, но той беше категоричен: „Изчезни оттука, те са за кметството!” Това възмути абсолютно всички. Сред тях бяха продавачката в кафенето, в което бяхме – то е собственост на Антон Агонцев, кметът на съседното село Палатово Христо Костадинов, цялата ловна дружинка – 22-ма или 23-ма човека. Митов не само че не ми даде парите, но тръгна да се кара с мен, да ми налита на бой. Той се движи с една компания от четирима-петима приятели млади момчета, заедно пият, които също бяха готови да се разправят с мен. Като видя това, Агонцев ми даде други 120 лева.

За мен това е изключително нечестно…

Подробности в печатното издание