Шефът на Клуба по тенис на маса Любомир Ганчев: Редно е да се помага на детско-юношеската школа и масовия спорт, да има равен старт за всички

Любомир Ганчев
  • Вносителят на докладната Славчо Павлов убеден: Неолимпийските спортове са ощетени, целта е по-справедливо разпределение на парите

 

Промените в Наредбата за разпределяне на общинските субсидии за спортните клубове бяха ябълката на раздора на сесията на Общинския съвет в Дупница в петък. Срещу новите правила за разпределение на финансите скочи Любомир Ганчев.

Славчо Павлов

Собственикът на Клуба по тенис на маса смята, че предложението коефициентът за олимпизъм на клубове, чиито състезатели не са участвали в европейски или световни първенства, от 3 да стане 1,5 е нередно и ще се отрази пагубно на 8 клуба. Ганчев посочи, че всички клубове трябва да имат равен старт и началото на състезателния сезон не е моментът за промени. Освен това отбеляза, че промените са извършени, без да се вземе мнението на спортните клубове.

Общинските съветници ще обсъждат промените в наредбата и на следващото си заседание.

„За 8 олимпийски спорта – тенис на маса, бадминтон, шах, волейбол, баскетбол, лека атлетика и още няколко, това нещо ще бъде трагедия”, каза Любомир Ганчев. Както е известно, докладната записка бе внесена от председателя на спортната комисия при местния парламент Славчо Павлов, който преди половин година обсъди промените на среща с представители на спортните клубове. „Преди 6 месеца, когато Павлов ни събра, предложих: „Дайте да махнем тоя коефициент! Всички да са със заслугите си. Защото знаете много добре, това е наредба за подпомагане на детско-юношеската школа и масовия спорт. Това е нещо, на което ние трябва да наблегнем, а не да издържаме… Има си федерации. Какъв олимпизъм, какво нещо?! И най-важното нещо – и на срещата предложих коефициент 1, за всички да има равен старт”, заяви Любомир Ганчев.

 

Подробности в печатното издание