Дупнишкият боец Добри Радев триумфира във Варна въпреки непозволен удар и психоатака 

Отляво надясно: Кирил Чакъров, рожденикът Любослав Радев, победителят Добри и Красимир Сулев
  • Кикбоксьорът зарадва баща си Любослав с победа на професионалната галавечер Senshi за рождения му ден

 

Доброслав Радев записа поредната си престижна победа на ринга. Дупнишкият боец победи с 2:1 съдийски гласа Теодор Христов на професионалната галаверчер Senshi, която събра легенди на кикбокса от всички балкански страни. Бляскавото шоу се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна и съперникът на Добри имаше голяма подкрепа, тъй като е представител на местния клуб „Боил”. Това обаче по никакъв начин не спря спортист на годината на Дупница за 2018 година да покаже огромния си талант и потенциал. Двубоят се проведе в категория до 72,5 килограма по правилата на кикбокс, стил К-1.

Дупнишкият боец (в средата) със спечелената купа

В първия рунд представителят на СК „Патриот” понесе удар в главата, който му отвори аркада над веждата. Най-неприятното в случая е, че Теодор Христов удари Добри с глава, което е абсолютно забранено. Въпреки психоатаката, която получи, дупнишкият кикбоксьор обаче не се поддаде на провокацията и болката и на свой ред успя да нанесе редица удари в главата и тялото на варненския си съперник. Така след три рунда реферите отсъдиха успех за Добри Радев и неговата ръка бе вдигната победоносно след 2:1 съдийски гласа.

Дупнишката група поля успеха на Добри Радев и рождения ден на баща му Любослав в известен клуб край морето.

„Мачът започна добре за нас до 30-ата секунда, когато Добри получи непозволен удар с глава от съперника си. Именно тогава стана и тази аркада. Съдията дори искаше да прекрати мача, но след договаряне между нас и варненския щаб решихме двубоят да продължи. Това обаче беше неспортсменски удар и психоатака срещу нашето момче. Добри обаче за пореден път показа колко твърд характер е и взе нещата в свои ръце. Съвсем закономерно си заслужи победата въпреки всичко. Съперникът бе корав и от сериозен клуб, но се справихме чудесно”, коментира пред „Вяра” президентът и главен треньор на СК „Патриот” Кирил Чакъров.
Победата на талантливия дупничанин бе още по-специална за неговия баща Любослав Радев, който имаше рожден ден на същата дата. Родителят бе неотлъчно до сина си в морската ни столица заедно с президента на СК „Патриот” Кирил Чакъров и треньора Красимир Сулев. Освен тях имаше и малка агитка от Дупница, която през цялото време не спря да подкрепя Добри и на моменти надвикваше пълната с варненци зала.
След успеха всички дупничани, присъствали на шоуто, поляха както победата на Радев, така и рождения ден на баща му в луксозен клуб край морето.