577 коня за роудстъра Mercedes-AMG GT R

Компанията Mercedes представи новия си модел – роудстъра GT R, разработен съвместно с AMG. Автомобилът е продължение на аналогичното купе GT, като развива мощност от 577 к.с.

Роудстърът е оборудван с 3-слоев мек покрив, чиято конструкция е направена от алуминий, магний и стомана с цел намаляване на общото тегло. Машината се отличава още с гланцираните огледала, жълтите спирачни апарати и 19-и или 20-цоловите джанти, предлагани по избор на клиента.

Салонът на спортния автомобил е оборудван с 12,3-инчов изцяло цифров приборен панел, информационно-развлекателна система със сензорен екран с диагонал 10,25-инча, както и със специални кожени седалки от AMG Performance. Както и при стандартното купе, на GT R е поставен 4,0-литров V8 битурбо двигател, развиващ мощност от 577 к.с. и 700 Нм въртящ момент. Моторът работи в комбинация със 7-степенна автоматична скоростна кутия с 2 съединителя, която позволява на кабриолета да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди и да развие максимална скорост от 317 км/ч. Освен с мощен мотор, роудстърът GT R е оборудван със спортно окачване, система за активно завиване на задните колела и заден диференциал с електронна бокировка. Има и система за активна аеродинамика. Производството на откритата версия ще бъде ограничена до 750 единици.

 

 

Източник: topgear.bg