Задържаха крадци след нощен обир в пернишкото село Дивотино

Директорът на ОДМВР-Перник комисар Димитър Попов и районният прокурор Аделина Алексиева
  • Тримата отключили с шперц входната врата на известен местен жител, отмъкнали 300 г накити

  • Цялото престъпление е запечатано с камери

Служители на ГД “Национална полиция” и полицаи от ОДМВР-Перник са задържали крадци непосредствено след извършен от тях обир в пернишкото село Дивотино. Това съобщиха директорът на ОДМВР-Перник комисар Димитър Попов и районният прокурор Аделина Алексиева.
Престъплението било извършено в нощта на 3 срещу 4 март.
Б.П. (45 г.), И.Г. (42 г.) и С.П. (50 г.), и тримата от столицата, отключили с шперц входната врата на известен местен жител. Крадците разбили две каси в дома на жертвата и задигнали оттам около 300 г накити. По същото време в къщата нямало никого, собственикът научил впоследствие за обира от полицията.
Крадците били наблюдавани от служителите на реда. Цялото престъпление е запечатано с камери. Тримата извършители били задържани в района на с. Мало Бучино. В автомобила им били намерени откраднатите вещи, заедно с инструменти за взломяване и уреди за рязане на каси. И тримата извършители са криминално проявени. Б.П. в момента изтърпява условна присъда. Групата е извършвала кражби на територията на цялата страна. Б.П., И.Г. и С.П. са привлечени като обвиняеми. Съдът ще гледа мерките им за неотклонение.