Дупнишките „гладиатори” се върнаха с европейски медали от Солун

Дупнишката група в Гърция

СК „Гладиатор” отново се отличи с великолепно представяне на международната сцена. Дупнишкият клуб спечели сребро и бронз на Европейското клубно първенство, което се проведе в Солун.
Николет Костова показа много добра игра в категория до 49 килограма. По пътя към финала дупничанката победи представителка на Гърция с 14:1 и сръбкиня с 9:2. В мача си за медал Николет бе категорична, размазвайки с 16:0 следващата си съперничка, а след това се наложи с 2:0 над хърватка на полуфинала. Съвсем малко не достигна на дупнишката таекуондистка да спечели златния медал, губейки финала с 2:4 от представителка на домакините от Гърция.
Александър Джорджев пък обогати витрината си с отличия, добавяйки бронзов медал от престижната надпревара в категория до 63 килограма. Жребият отреди на Сашко да води тежки битки с домакините от Гърция по време на цялата надпревара. До полуфинала си дупничанинът победи четирима гърци с резултати 18:3; 14:3; 20:0, а в мача за медал с 18:1. В полуфиналната битка Сашо загуби от хърватин с 9:4 и трябваше да се задоволи с третото място.
Малко по-рано братът на Александър – Митко Джорджев, също записа много добро представяне, грабвайки бронза в категория до 68 кг.
Борислава Борисова от СК „Гладиатор” също игра мач за медал, но малко не й достигна да се качи на почетната стълбица.