• Младата танцьорка е с диагноза злокачествен тумор на меките тъкани, предстои й операзия за 60 000 евро

 

Благотворителен концерт в помощ на Йоана Иванова, която страда от злокачествен тумор, ще се проведе в Сандански. Събитието е на 9 март от 18,30 в Дома на културата в гр. Сандански. Участие в концерта за ще вземат Теди Еротеева, Карамфил Божиков и ТФ “Македонска хубост”, Кирилка Ръбачева, ТС “Празник”, ШНТХ “Македонска хубост”, ФА “Македонци”, танцьори от НЧ “Отец Паисий” – гр. Сандански и ТС “Подгорче” от с. Яворница. „Концертът е озаглавен “Фолклорна магия”, защото силно се надяваме със събраните средства да направим магията, която да върне Йоана на сцената. Тя е танцьорка в ТС “Подгорче” – с. Яворница, с които е имала немалко участия”, казаха организаторите.

Билети за концерта няма да има. На входа на Дома на културата ще бъдат поставени кутии за дарения, в които всеки ще може да сложи колкото пожелае.

Диагнозата на Йоана Иванова е “Сарком на Юинг” – Злокачествен тумор на меките тъкани, до момента са направени химиотерапии, лъчетерапия, прегледи и изследвания, като до момента са изразходвани около 60 000 евро. На 18 март тази година й предстои и операция, която ще струва 60 000 евро, от които 23 000 евро са събрани с помощта на стотици хора, които искат да помогнат. След операцията отново ще се наложи лечението да продължи с химиотерапии, които ще бъдат около 50 000 евро.