„Струма” (Марикостиново) падна от „Подгорец” с 2 автогола

„Струма” (Марикостиново)

Футболистите на „Струма” (Марикостиново) загубиха от временния водач в областната група „Струма-2” „Подгорец” (Коларово) с 0:2, като и двете попадения са от автогол. В 29-ата минута вратарят на „Струма” Мариян Бъчваров насочи топката в гърба на защитника Кирил Митрев и топката се спря в мрежата за 0:1. Това разконцентрира футболистите на „Струма”. Нападателят Марин Георгиев-Мерата пък получи разтежение на бедрото и напусна терена, куцайки. В края на първото полувреме Методи Стоименов-Гелс със странична ножица изпрати топката в аут. Петьо Динков-Маестрото от фаул от 25-26 метра насочи кълбото в горния десен ъгъл, но вратарят на „Струма” Мариян Бъчваров изби в корнер.
След почивката отборът на домакините търсеше начин да отбележи изравнително попадение, но на два пъти вратарят на гостите Асен Георгиев показа завидни качества и не допусна гол. Георги Младенов от отбора на „Струма” също напусна терена куцайки, след като получи болки в адуктора и бе сменен принудително. В 63-тата минута Димитър Мицков нахлу в наказателното поле на домакините, насочи остро топката ниско и Кирил Митрев от „Струма” я вкара в собствената си врата за 0:2. До края на срещата Димитър Мицков в 76-ата и Гелс в 88-ата минута очи в очи с вратаря на „Струма” не можаха да регистрират попадение.

„Подгорец” (Коларово)

След мача наставникът на „Струма” Атанас Терзиев сподели: „Загубихме срещата, без да бъдем надиграни от отбора на „Подгорец”. Две елементарни грешки и два гола в нашата врата. В неделя ще гостуваме на „Граничар” (Кулата)”. Капитанът на „Подгорец” Илиян Златков сподели: „Победихме един от силните отбори в групата – този на „Струма” (Марикостиново). Да, наистина домакините си отбелязаха два автогола, но те са плод на нанесени опасни удари от страна на нашите момчета. Жалко е, че не успяхме да реализираме още 4-5 чисти голови ситуации. Продължаваме да сме едноличен лидер. Предстоят ни две нови срещи – в Коларово срещу „Локомотив” (Генерал Тодоров) на 10 март и голямото дерби на 17 март в Митиново срещу изоставащия само на две точки от нас отбор на „Светкавица”.