Дупнишкият клуб по тенис на маса „Марек-Дигеста спорт” с 2 шампионски титли

Дупнишките тенисисти се представиха отлично в Панагюрище.

Дупнишкият клуб „Марек-Дигеста спорт” отвя конкуренцията на Държавното индивидуално първенство за мъже и жени по тенис на маса. Престижната надпревара се проведе в зала „Арена Асарел” в Панагюрище, като дупничани спечелиха две шампионски титли и общо 5 медала.
Петьо Кръстев успя да стане републикански шампион индивидуално, а Станислав Голованов се пребори за сребърен медал. Кирил Попов и Петьо Кръстев спечелиха среброто на двойки. Полина Трифонова и Станислав Голованов пък впечатлиха всички с представянето си при смесените двойки и съвсем закономерно станаха шампиони. Отново при смесените двойки Калина Христова и Кирил Попов се окичиха с бронзовите медали. Константин Парапанов и Кирил Попов пък успяха да попаднат в първата 8-ица в индивидуално първенство и по този начин дупнишкият клуб остана единственият в България с цели 4-ма представители в Топ 8.
Не по-малко впечатляващо бе и представянето на юношите на СКТМ „Марек-Дигеста спорт”. Радослав Котев, Божин Ангелов, Христо Христев и Георги Гогов преминаха през квалификационните групи и се класираха за основната схема в индивидуалната надпревара.
Радослав премина и първия кръг, показвайки невероятна игра срещу многократния шампион на България Константин Вътов. Котев и Божин Ангелов съумяха да се наредят и в Топ 8 в турнира по двойки.
„Основната цел на мъжкия отбор през тази година е шампионската титла в най-елитната дивизия на България – Висшата лига. Това е и единствената липсваща титла във витрината ни”, заявиха от ръководството на СКТМ „Марек-Дигеста спорт”.