Инж. Васил Пуров отново поема управлението на „Държавно ловно стопанство Осогово”

Васил Пуров
  • 56-годишният директор е с дългогодишен професионален опит в системата на горите

 

Досегашният зам.-директор на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил инж. Васил Пуров поема управлението на „Държавно ловно стопанство Осогово”. Днес той беше представен пред колектива на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие. 56-годишният Васил Пуров е с дългогодишен професионален опит в системата на горите, като през годините е заемал различни длъжности.

Заповедта за назначаването му като титуляр на поста директор идва месец след като стопанството временно се ръководеше от зам.-директора инж. Мариана Стоименова.

В богатата си професионална биография инж. Васил Пуров беше директор на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил през 2013 г., а година по-рано седна отново в шефското кресло на ДЛС-Осогово, след като през 2009 г. бе отстранен от този пост и на негово място бе назначен Андрей Миленков.

Ще припомним, че от 4 февруари т.г. беше прекратен договорът за управление на директора на „Държавно ловно стопанство Осогово” – Кюстендил инж. Емилия Иванова. Тя заемаше този пост от 1 юни 2016 година, когато „Държавно ловно стопанство Осогово” се раздели на две предприятия – горско и ловно.