Отличиха най-сладкодумния разказвач в Симитли

  • Учениците от 5-и „б” клас на „Св. св. Кирил и Методий” събраха поговорки и пословици в сборник с вълшебни приказки

 

Леонардо Петров е най-сладкодумният разказвач в Симитли. Той спечели голямата награда в конкурса „Най-сладкодумен разказвач на приказка за Хитър Петър”, а всички останали ученици получиха грамоти за участието си. Разказвачите бяха отличени по време на открит урок по български език и литература в средно училище „Св. св. Кирил и Методий” –Симитли. В конкурса участваха най-добрите разказвачи от 5-и „б” клас – Илиян Атанасовски, Василена Стефанова, Християна Христова, Кристияна Петрова, Александър Корольов и Леонардо Петров. Състезанието протече много динамично и емоционално, а журито остана впечатлено.

Откритият урок води главният учител по български език и литература Ангелина Василева, която изтъкна ролята на приказките в живота на хората. Ива Златанова и Васил Достинов въведоха публиката в света на приказките за Хитър Петър, като умело водеха диалог със своите съученици. Атракция предизвика гатанката („Докато майката слабее, детето дебелее.” Що е то?), зададена от водещия към публиката.

Груповата дейност на класа приключи с представяне на илюстрации на образа на Хитър Петър, на епизод от приказката и извличане на поуки от текстовете.

В урока бе включена и работата на класа по двумесечния проект „Сладкодумни страници” – сборник с вълшебни приказки, пословици, поговорки и гатанки на учениците от 5-и „б” клас. Те успяха да сътворят своите вълшебни приказки и да съберат поговорки, пословици и гатанки, предадени от бабите и дядовците им.