Футболистите на „Беласица” се върнаха на стадион „Цар Самуил” с победа над „Надежда”

Футболистите на „Беласица” (Петрич) победиха с 2:0 отбора на „Надежда” на стадион „Цар Самуил”, на който те се върнаха след 5-годишно отсъствие. През първата част петричките футболисти наблегнаха на атаката и печелеха единоборствата. Чрез Марти Таушанов, Георги Спасов и капитана Благой Наков играчите на „Бела” създаваха доста главоболия на защитата на гостуващия тим. В 12-ата минута от фаул Благой Наков извиси кълбото над изградената стена от противниковия тим, но ударът бе сантиметри над вратата. 2 минути по-късно вратарят на „Надежда” Димитър Симеонов изпревари устремилия се Марти Таушанов. В 21-вата минута феновете ликуваха, след като защитникът Валентин Костов и в този мач прояви голмайсторски нюх и с глава забоде топката в мрежата зад Димитър Симеонов за 1:0. Три минути по-късно Марти Таушанов насочи топката към Георги Спасов и той майсторски я изпрати в мрежата за 2:0. Пропуски през първото полувреме направи Благой Наков, а Тодор Кръстев изпрати топката ниско по тревата на сантиметри отляво на противниковата врата. Единственото чисто голово положение футболистите на „Надежда” (Доброславци) проиграха в 34-тата минута. „Виновник” за това бе невероятният страж на домакините Захари Димитров, който охлади надеждите на Калоян Бонев за попадение. В 48-ата минута Благой Наков от фаул не бе точен срещу вратаря на гостите. 3 минути по-късно Георги Спасов се устреми директно към вратата на гостите, но бе повален. Главният съдия Тенчо Гошев учудващо не реагира. Влезлият в игра Христо Петров се устреми директно срещу вратата на гостите, но до попадение така и не се стигна. Футболистите на „Надежда” тръгнаха ва банк, атакувайки масирано вратата на „Беласица”, но там отново на ниво бе вратарят Захари Димитров. Костадин Беров в 56-ата, Алек Манолов в 85-ата и на два пъти Красимир Георгиев като по чудо не успяха да огорчат вратаря на „Беласица”. Срещата се игра пред 1000 зрители. На стадиона имаше и ромски оркестър.

„Поклон за това, което новият шеф на ОФК „Беласица” Венко Папалюгов направи за кратко време – отново да наблюдаваме любимия си отбор на легендарния стадион „Цар Самуил”, споделиха феновете на „Бела”. Поздрави Папалюгов получи и от ветераните на „Беласица”, начело с 88-годишния Димитър Харизанов-Митки. „Гордея се, че съм бил негов учител и първи съм го въвел в магията на футбола”, сподели ветеранът.

В събота, 9 март, от 15 часа, отново на стадион „Цар Самуил”, ще има мач – отборът на „Беласица” ще играе срещу втория във временното класиране на ЮЗ трета лига отбор на „Оборище” (Панагюрище). В почивния ден се очаква трибуните на „Цар Самуил” да бъдат още по-пълни. За този мач старши треньорът на „Беласица” Иво Тренчев планира две занимания на стадион „Цар Самуил”. Единственият футболист, който няма да бъде на негово разположение, е наказаният за два мача заради натрупани 9 жълти картона Симеон Бояджиев.