2-ма дупнишки тенисисти от „Марек 76” влязоха в Топ 8 на България

Дея Милтанова и Симеон Стоичков заедно със своя треньор Иван Иванов

Дупнишкият клуб по тенис на маса „Марек 76” записа силно представяне във финалната фаза на националния турнир „Млад Олимпиец” до 12 години, който се състоя в Момчилград.
Надпреварата се провежда в три етапа от началото на състезателната година, в който взеха участие над 100 деца от цялата страна. Това бе и последният (финален) кръг на този престижен турнир. След голямата “пресявка” десетгодишният Симеон Стоичков и Дея Милтанова (11 години) се справиха блестящо, спечелвайки победи и срещу по-големите съперници. По този начин дупничани влязоха в Топ 8. След тридневната надпревара и с много драматични срещи младите възпитаници на „Марек 76” показаха, че неслучайно са на финала. Предстои им и Републиканско първенство, което ще се проведе в град Каварна през месец юни, където ще бъдат поставени в основната схема.
„Много съм щастлив от факта, че двете дупничанчета се бориха докрай, с голямо желание за победа и резултатите не закъсняха. Дея бе и единствената представителка на Дупница, достигнала до финалите на турнира. И двамата състезатели изпълниха поставената им задача, а именно – да влязат сред 8-те най-добри на България. За тях това е и първа година в тази възрастова група и класирането им е повече от добро. Благодаря им за старанието и също за подкрепата на родители, спонсори и всички онези, без които този клуб нямаше да съществува”, заяви треньорът на клуба Иван Иванов.