Стефан Димитров стана шампион на България по тенис на маса след победа над Йоан Величков в „дупнишки” финал

Стефан Димитров е вдигнал шампионската титла.
  • Състезателят на СКТМ „Марек-Дигеста” спечели титлата, без да загуби дори и един гейм

Дупничанинът Стефан Димитров спечели шампионската титла на България по тенис при 12-годишните. Успехът на СКТМ „Марек-Дигеста” на Финалния етап за Купата на България по тенис на маса „Млад Олимпиец” до 12 години става още по-впечатляващ предвид факта, че на финала той победи своя съгражданин и съотборник Йоан Величков.

Шампионът и неговият подгласник и съгражданин Йоан Величков заедно с треньорите в клуба Емилия Ганчева (вляво) и Веселин Георгиев (вдясно)

Стефан Димитров достигна до първото място и шампионската титла след 15 победи, без дори да загуби гейм. Йоан Величков пък взе среброто след  14 победи, също без да даде гейм на съперниците си по пътя към финала, който се оказа „дупнишки”. Единствената му загуба бе именно срещу Стефан в спора за титлата.
По време на оспорваната надпревара в Момчилград участие взеха най-добрите 16 момчета и 16 момичета, които се състезаваха на принципа „всеки срещу всеки”. Дупничани буквално отвяха конкуренцията и показаха страхотна игра, прибирайки се със злато и сребро от престижния турнир.
„Проектът на школата по тенис на маса на град Дупница „Марек-Дигеста” продължава да работи отлично и следва поставените си цели за тази година. Искаме да завоюваме шампионски титли във всички възрастови групи по случай 70-годишнината на тениса на маса в града. Поздравявам децата и треньорите Емилия Ганчева и Веселин Георгиев за страхотната работа, която вършим заедно, както и родителите за оказаната подкрепа”, коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.