Mitsubishi обясни, защо вече няма спортни модели

Японският производител Mitsubishi има собствена философия, в която не се вписват спортни автомобили. Това заяви директорът на британското представителство на марката Робърт Линди за CarThrottl.От думите му става ясно, че компанията няма намерение да създава нов спортен автомобил, тъй като е прекалено малък производител и трябва буквално да се бори за всяка продадена на пазара кола. Съответно, няма как да си позволи да има модел във всеки един сегмент.

“Mitsubishi в момента продава 1,2 млн. коли на година в цял свят, което в глобален смисъл е малък бизнес. Ако се опитваме да бъдем представени във всеки сегмент на пазара и съответно да следваме всички тенденции, просто няма как да бъдем успешни”, коментира Линди.

Любопитното е, е именно Mitsubishi е компанията, която създаде спортното купе Eclipse (на снимката), което първоначално се продаваше добре, но с всяко следващо поколение нещата се влошаваха и в крайна сметка моделът беше спрян. А сега японците пускат на пазара кросоувър, който ще носи същото име.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg