17-годишната Снежанка Пенова е 53-та победителка Девойка Кюстендилска пролет

Девойка Кюстендилска пролет 2019 Снежанка Пенова (в средата), отдясно Виктория Тишанска, отляво - Рафиела Николова
  • Кметът Петър Паунов й връчи лентата и премия от 1500 лв.

  • Подгласничките Виктория Тишанска и Рафиела Николова грабнаха призовете на публиката и Лейдис клуб, получиха по 850 лв.

 

Снежанка Пенова стана 53-тата победителка в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет”. Тя получи лентата на най-красивото момиче в града под Хисарлъка от градоначалника Петър Паунов и награда от 1500 лв. 17-годишната ученичка изучава „Банково дело” в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев”.

Кметът Петър Паунов награждава победителката.

Снежанка е зодия Близнаци, занимавала се е с пеене във ВГ “Тип Топ”, обича да играе народни танци и да се чувства полезна. Участва под №1 в конкурса. “Чувствам се уникално, не съм го очаквала. За конкурса ме записаха най-добрите ми приятелки и те ме подкрепяха непрекъснато. В ежедневието правя неща, които най-вече обичам – да пея и танцувам, да участвам в благотворителни каузи.

Водещите Яна Маринова и Орлин Павлов
Криско

Пожелавам на кюстендилци да бъдат здрави, щастливи, обичани и най-вече да продължават да се усмихват, защото усмивката е най-важното нещо. На себе си пожелавам успехи и здраве”, заяви след награждаването „Девойка Кюстендилска пролет 2019”.

Подгласнички на Снежанка Пенова станаха Виктория Тишанска и Рафиела Николова, които получиха финансови награди от по 850 лв. и по още един приз.

Виктория е на 17 години и също е ученичка в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев”, специалност „Банково дело”. Тя спечели и приза „Момиче на публиката”. Обича да танцува, да се забавлява с приятелите си, както и да се включва в доброволчески инициативи. Разходките й в лесопарк “Хисарлъка” и четенето на книги и доставят удоволствие и я потапят в друг свят. Мечтае да стане криминалист.

Победителката Снежанка Пенова

Рафиела е на 16 години и е ученичка в Природоматематическа гимназия „Професор Емануил Иванов”, специалност „Математика и информационни технологии”. Тя получи лентата за момиче на “Лейдис клуб”-Кюстендил. Рафиела Николова сподели, че винаги трябва да се подава ръка на хората в нужда и пожела на кюстендилци винаги да подават ръка на хората в нужда, защото никой не знае какво го очаква в утрешния ден. Винаги трябва да се отзоваваме, да бъдем по-добри и по-усмихнати, каза минути след обявяването й за подгласничка в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“. Николова е амбицирана да продължи образованието си в Техническия университет и да стане авиодиспечер.

Девойките бяха уникални в официалните тоалети.

30 досегашни носителки на титлата мис “Кюстендилска пролет” бяха жури, а самият конкурс мина в три тура – официални тоалети, танцово дефиле и единствения по рода си в България тур с народни носии, когато всяка една от тях представяше по един от шедьоврите на Владимир Димитров-Майстора. Участничките, които дефилираха тази година, бяха 14 на брой на възраст между 16 и 18 години. Всички те получиха от общината тоалетите и обувките, с които участваха в конкурса, както и луксозни албуми със снимки. За поредна година пл. „Велбъжд“ бе препълнен от зрители. Много от младежите в публиката пяха заедно с хитмейкъра Криско най-големите му хитове. Водещи на спектакъла бяха носителите на призa „БГ модна икона“ за 2018 г. – актрисата Яна Маринова и певецът Орлин Павлов.

Конкурсът бе открит с изпълнение на момичетата от студио “Дебют”.

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11,00 часа на площад „Велбъжд”, където ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци и ритуал по предаването на символите на града. В празничната програма ще вземат участие народният певец Иван Дяков, емблематичният глас на българската музика Тони Димитрова и танцови състави от Кюстендил.

За трета година в местността Хисарлъка от 13,00 часа ще стартира програмата на новоизградената сцена, част от късноантичната и средновековна крепост, със специалното участие на носителката на 5 награди от „Пирин фолк”-Сандански за 2018 г. Цвети Веселинова и местни танцови състави.

От 15,00 часа гражданите и гостите на Кюстендил ще имат възможността да се насладят на Професионален духов оркестър-Кюстендил и Джаз бенд към НМУ „Любомир Пипков”-София.