Жестокост към бременна котка в Радомир – мъж я стъпкал нарочно, а после вдигнал животинчето и го ударил в земята

  • Животното се бори за живота си – родило е мъртви бебета, събират пари за операцията му в столична клиника

Жестокост към бременна котка хвърли в потрес Радомир и потребителите на социалната мрежа фейсбук. Кадри с проявената агресия и снимки на пострадалото животинче са публикувани в групата на Радомир. Котката е лежала до заведение в кв. „Арката”, където се е разиграла жестоката сцена. Авторът на публикацията във фейсбук Мариана Андреева пише:

“Група, знам, че гледката не е приятна, но искам да ви покажа едни олигофрени какво причиниха на беззащитното ни коте. Тя беше бременна и Иво Гонзо я настъпи и я хвърли по най-жестокия начин, защото искала да го ухапе в присъствието на Татяна Василева и Radoslav Dimitrov и някой си Марио, който ни извади пистолет, защото сме отишли да се разправяме. На вас оставям да кажете прави ли сме. Моля, ако някой знае можем ли да предприемем законови мерки, да каже. Котката е в болница в София и не се знае дали ще оживее. “Публикацията предизвика лавина от възмущение у радомирци. В коментарите под поста е качено и видео с моменти от сцените на насилие над животното.

Стъпканото животно е закарано в столичната клиника „Син кръст” от Мариана Андреева. Само за първоначално предприетите манипулации сумата е 155 лв., сочи касова бележка от клиниката. Радомирци предприеха и кампания по събиране на средства, с които да бъде заплатена операцията на бременната котка. Интервенцията ще струва 450 лв. В денонощен магазин в Радомир е поставена кутия за дарения.

По думите на Андреева тя вече е подала сигнал за злодеянието в полицията, а с осведомяването на различни институции по случая се е заела зоополиция.

Котката е родила преждевременно 3 мъртви бебета. Оставена е в лечебницата на система с голяма опасност за живота. Състоянието й се е влошило и се налага спешна операция, тъй като има много вътрешни травми и кръвоизливи. Още 2 котенца са останали вътре в нея. Това е информация за състоянието на животинчето, публикувана в социалната мрежа от Христин Дюлгеров.

От „Четири лапи” припомнят: От 2011 г. случаите на противозаконно умъртвяване на всякакви животни или нанасяне на тежки или трайни травми се счита за престъпление, предвиждащо парична санкция и дори затвор и се разследва от полицията и прокуратурата. При нужда от спешна намеса на тези компетенти органи подайте сигнал на тел. 112 или на дежурен прокурор в Районна прокуратура.