Кметът на Самоков с благодарствено писмо от патриарх Неофит

  • Даряват 5000 лв. за изграждане на храма „Свети Пантелеймон” в двора на болницата

 

Епископ Поликарп, викарий на Софийска митрополия, връчи благодарствено писмо на кмета Владимир Георгиев от Негово Светейшество Неофит.

Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи литургия в съслужение с духовници от Софийска митрополия и самоковски духовници. Негово преосвещенство бе посрещнат от архиерейския наместник отец Михаил Колев. Епископът поздрави кмета Владимир Георгиев и му поднесе благословията на Негово Светейшество Неофит. В писмото се изразява благодарност за оказаната помощ при възстановяване на православните храмове на територията на община Самоков.

„Съдействието, което оказвате за поддържане на доброто състояние на православните храмове, е свидетелство за искрената Ви вяра в Бога, обичта към родината и към запазването на изконните ни ценности”, се казва в писмото. Само през 2018-а община Самоков съдейства за възстановяването на манастирския зид на Митрополитската църква и отпусна дървен материал за възстановяването на покривната конструкция на църквата в село Доспей. Заделиха се и 5000 лв., които ще бъдат дарени за изграждане на храма „Свети Пантелеймон” в двора на МБАЛ – Самоков.