Стотици православни вярващи се черкуваха на Благовещение в централния катедрален храм в Дупница

Семейството бивши гастарбайтери Райна и Владимир Балабанови се помолиха за здравето на синовете си.

Стотици миряни се стекоха към катедралния храм на Дупница на тържествената литургия за Благовещение. На този ден Божията майка получава благата вест от Архангел Гавриил за раждането на Спасителя на човечеството.

Тенис легендата на Дупница Любомир Янакиев
Бланка от село Драгодан с приятелката си Василка

Празникът се чества и като Ден на майката. Майката на дупнишките прокурори Ивайло Василев и Камен Пешев, която е родена на Благовещение, почерпи миряните в храма за рождения си ден и Благовещение с омесена от нея богородична питка. Много жени от Дупница бяха омесили богородични питки за Благовещение, които бяха осветени върху две огромни маси и раздадени за здраве на миряните. Отец Иван миросваше вярващите. Тенис легендата на Дупница Любомир Янакиев също присъства на службата в храма и поздрави жените и по случай Деня на майката.

Балановската народна певица Росица Михайлова
Отец Иван миросва вярваща.

Бившите гастарбайтери семейство Райна и Владимир Балабанови запалиха свещички за здраве и се помолиха на иконата на Божията майка за здравето на синовете си, снахите и внуците. От кочериновското село Драгодан дойде да се помоли в храма за здраве на всички драгоданци, на близките си и на съпруга си Михаил – Бланка, която също бе именичка. „Съпругът ми е от известно време с влошено зрение и му откриха глаукома, търсим навсякъде лек, помолих се на Божията майка да му помогне, да може отново да вижда. И козичката си оставихме, вече не може да я пасе. Търсим лек за очите му”. Народната певица от село Баланово Росица Михайлова дойде на службата в храма ”Свети Георги” да се помоли за здравето на семейството си и за всички балановци.