Общинският съвет в Дупница променя продажната цена на бившата „Тютюнева промишленост”, наддаването тръгва от 670 477 лв.

Общинският съвет да отмени свое решение за продажба на 7-етажната сграда на бившата „Тютюнева промишленост” в Дупница, предлага кметът Методи Чимев със своя докладна записка до местния парламент. Общинските съветници ще обсъждат предложението, тъй като областният управител Виктор Янев е върнал тяхното решение №41 заради противоречието му с чл. 41 от Закона за общинската собственост (ЗОС). Противоречието е в това, че местният парламент е утвърдил минималната конкурсна цена в размер на 309 000 лв., колкото е оценката, изготвена от лицензиран оценител. ЗОС обаче изисква наддаването да тръгва от минималната пазарна оценка, която в случая е 670 477.30 лв. Предложението е именно да се промени началната цена и тя да бъде 670 477.30 лв.

ОбС-Дупница

Както писахме, община Дупница отдавна се опитва да продаде имота на ул. „Яхинско шосе” №1, за което има решение за приватизация. Имотът е със застроена площ от 1790 кв.м, с предназначение промишлена сграда. Остава приоритетът за кандидат-купувачите от предишното решение – да посочат в офертите си, че в рамките на 3 години ще създадат минимум 10 работни места. Както и запазване предназначението на обекта за срок от 3 години след подписването на договора. Общинският съвет ще разгледа докладната на сесията си в петък – 29 март.