Откриха първия училищен горски разсадник

Първият училищен горски разсадник в Кюстендилско вече е факт. Той се намира в двора на ОУ “Христо Ботев” в дупнишкото село Крайници. Той бе открит официално с участието на кмета на Дупница инж. Методи Чимев, заместника му Крум Милев, кмета на селото Марияна Димитрова, началника на РУО-Кюстендил Мая Стойчева, както и от зам.-шефа на ДГС “Дупница” инж. Иво Дамянов, директора на РДГ “Кюстендил” Здравчо Тодоров и инж. Вера Станишева – начлник-отдел в ЮЗДП “ДП Благоевград”, които са партньори за реализацията.

Начинанието е във връзка със Седмицата на гората, която тази година минава под мотото “140 години история и традиции в грижата за бъдещето на гората”. Децата от училището бяха подготвили музикално-поетична програма за всички дошли, които видяха и “класната стая на открито”, също първа по рода си в областта.

Стотици дръвчета от различни видове и храстова растителност  ще бъдат отгледани в разсадника, като идеята е след това те да бъдат ползвани за облагородяване на дворове в училищата, детските градини и места за отдих в общината.