Смяната на канализацията по част от улица „Венелин” в Дупница започна

Движението по част от улица „Венелин” беше спряно сутринта.
  • Няма да има режим на водата, увери началникът на местното ВиК инж. Илия Илиев

Започна подмяната на канализацията по една от най-натоварените улици в Дупница – „Венелин”. „Вяра” отиде на място и видя как работници доставят тръбите за новата канализация в участъка от улица „Евтим Трайчев” до улица „Св. Иван Рилски” (в района на Рампата).

Работниците стовариха тръбите за подмяна на канализацията.

Указателните табели бяха дръпнати и във вчерашния следобед моторните превозни средства все още можеха да преминават по улицата. Продавачката в намиращия се наблизо магазин ни обясни, че във вчерашната сутрин асфалтът е бил изрязан и подготвен и тогава движението е било спряно.

Илия Илиев

По всяка вероятност от днес вече коли няма да могат да преминават през този участък в близките 20 дни. Жената изрази своите опасения, че ремонтните дейности могат да повлияят на бизнеса й. Търговката обаче е била уверена от отговарящите за проекта, че входът до магазина й няма да бъде запушен. Участъкът е част от проекта „Интегриран градски транспорт”, като обходният маршрут ще бъде по улица „Рилски манастир”.

Указателните табели са приготвени.


„Радвам се, че ще се направи нещо хубаво и бихме съдействали с каквото можем. Но работниците и фирмите трябва да се съобразят и с нас, за да не ни затворят достъпа до магазина”, каза продавачката в магазина до Рампата.
От пресцентъра на община Дупница ни отговориха, че дърветата и изкопите ще бъдат обезопасени и ремонтните дейности ще приключат в рамките на определените 20 дни.

Асфалтът е бил подготвен вчера сутринта.

„Всички дървета и плочките около тях ще бъдат оградени, за да не бъдат засегнати корените им. Строителният надзор на всяка една фирма е длъжен да наблюдава дали участъците, които се ремонтират, са обезопасени. Ако гражданите открият някаква нередност, нека веднага да ни сигнализират.  Определените 20 дни, в които част от улица „Венелин” ще бъде затворена, трябва да стигнат и не би трябвало да има просрочване, защото те са определени само за канализацията. Това е последната част от смяната на канализацията. В проекта „Интегриран градски транспорт” е заложено кръстовището при Рампата, където сега се работи, да стане кръгово и това ще бъде реализирано в бъдеще”, заявиха от пресцентъра на община Дупница.
Свързахме се и с началника на ВиК-Дупница инж. Илия Илиев, който ни увери, че няма да има режим на водата.
„В този участък сега се подменя канализацията и не би трябвало водата да бъде спирана заради тези ремонтни дейности. Но всичко се случва. Ако нещо стане и водопроводът бъде засегнат, няма да има режим на водата, но ще има авария. А знаете, че при подобни проблеми водата се спира, докато се отстрани аварията. Ние, от ВиК-Дупница, имаме готовност да реагираме веднага и да помогнем, ако се появи проблем”, заяви пред „Вяра” инж. Илия Илиев.