Ford разкри новата Kuga

Американският производител Ford представи третата генерация на кросоувъра си Kuga, който е изграден на нова платформа и е полуил 3 хибридни модификации. На европейския пазар моделът ще се предлага в 4 нива на оборудване – начално Trend, топ Titanium, спортно ST-Line и луксозно Vignale.

 

Новата Kuga е изградена на модулната платформа C2, която се използва и при новото поколение на Focus. Благодарение на нея кросоувърът е пораснал на размери, като дължината му е 4613 мм (+89 мм в сравнение със сегашното поколение), широчината му е 1882 мм (+44), но височината е намаляла с 20 мм – до 1682 мм. Разстоянието между двете оси е с 20 мм по-голямо – 2710 мм. Увеличено е и мястото над главите на возещите се. Преминаването на нова платформа е позволила на кросоувъра да свали около 90 кг. от теглото, но в същото време твърдостта на каросерията е увеличена с 10%.Гамата двигатели на модела за Европа се състои от 1,5-литров бензинов турбомотор с мощност 120 или 150 к.с., като и от два дизелови агрегата – 1,5-литров със 120 к.с. и 2,0-литров със 190 к.с.. Двигателите могат да се съчетатят с 6-степенна механична скоростна кутия или с автомат с 8 предавки, като предаване е предно или към четирите колела.

За кросоувъра ще се предлага три хибридните модификации. Версията Ford Kuga Plug-In Hybrid разполага с атмосферен двигатер с обем 2,5 литра, работещ по цикъла на Аткинсън, електромотор и блок батерии с капацитет 1-,3 кВт/ч. Мощността на този агрегат е 225 к.с., като само на електричество гой може да измине до 50 км, а средният разход на гориво е 1,2 л/100 км.

Версията Ford Kuga Hybrid разчита на същия 2,5-литров мотор, но с по-слаба батерия. Тя харчи 5,6 л/100 км. Дизеловата модификация Kuga EcoBlue Hybrid разполага с 2,0-литров двигател със 150 к.с. и 48-волтов стартер-генератор, като разходът е 5 л/100 км.

В оборудването на новия Ford Kuga са включени FordPass Connect с WiFi, проекционен дисплей, безкабелно зарядно за смартфони, система за предотвратяване на челен сблъсък, асистент за движение на заден ход и париране, както и функция за отваряне на багажника без ръце.

Сред опциите за модела са аудиосистема B&O, система за активно подтискане на шума, комплекс системи за безопасност Co-Pilot360 с адаптивен круиз-контрол, система за наблдение на слепите зони, функция при екстремни маневри, предна и задна камера.

 

 

Източник: topgear.bg