След 11 отровени кучета в Соволяно откриха и 3 мъртви в полето на кюстендилското село Слокощица

Румен Калфин
  • Р. Калфин: Кучетата се навъртали в една изоставена къща в края на селото. Нямаме представа кой им е посегнал

 

На грозна картина са се натъкнали жители на кюстендилското село Слокощица, които в сряда открили труповете на 3 кучета. Те са били на полето и са забелязани от хора, които по това време тръгнали да обработват нивите си.

„Тези кучета са се навъртали в една изоставена къща в края на селото. Нямаме представа кой е посегнал на животинките. Разбрах, че са били отровени. Те бяха безстопанствени, не съм информиран да са нападали хора или да са пречели на някого. Дори и да е имало такива случаи, е трябвало да ме уведомят и да предприемем законови действия, а не някой да раздава по този начин правосъдие. Все пак е животинка и се надявам извършителят или извършителите на този вандалски акт да бъде установен“, коментира кметът на село Слокощица Румен Калфин.

Местопроизшествието е обслужено от полицейска група, започнато е досъдебно производство по случая.

Припомняме, че в средата на месец февруари друго кюстендилско село – Соволяно, пропищя от масово отравяне на домашни кучета в населеното място. Животните, които починаха тогава от разпръсната отрова, бяха 12 кучета и една котка. Първоначално отровата беше разпръсната в района на детската градина на Соволяно и това наложи в продължение на цяла седмица децата да не бъдат извеждани в двора на забавачката с цел безопасност.

Във връзка с отровените кучета в село Соволяно бяха образувани две досъдебни производства срещу неизвестен извършител.