„Марек” вкара 3 гола на „Германея”

Дупнишкият клуб се представи на ниво срещу съседите от Сапарева баня.
  • Дупнишките футболисти прекъснаха серията си от 6 мача без победа, Робертино Атанасов с два гола за успеха с 3:1

    „Марек” записа важен успех в местното дерби с „Германея”, побеждавайки с 3:1. По този начин дупничани сложиха край на серията си от шест поредни мача без победа. Марекчани започнаха вихрено срещата и поведоха още в 3-тата минута. Тогава Кристиян Иванов от гостите повали Димитър Владимиров в наказателното поле на сапаревобанци и главният арбитър не се поколеба да отсъди дузпа. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби капитанът Росен Йорданов, който хладнокръвно прати топката в мрежата за 1:0.
    В средата на първото полувреме Денислав Балев от дупнишкия клуб стреля опасно, но стражът на „Германея” Евгени Спасов изби в ъглов удар. От последвалия корнер настъпи хаос в малкото наказателно поле на гостите и от това се възползва Робертино Атанасов, който с глава отблизо покачи на 2:0. Отново той се озова в прегръдките на съотборниците си в добавеното време на първата част, когато направи преднината на „Марек” класическа.
    Тимът от Сапарева баня показа по-добра игра след почивката и успя да върне едно попадение в първите минути на втората част, когато бе точен резервата Пол Отофе. Гостите опитаха да вкарат още голове до края на срещата, но така и не успяха отново да намерят път към вратата на дупнишкия вратар Пламен Младенов. 15 минути преди края на двубоя Петьо Иванов от марекчани получи червен картон, но и с 10 човека на терена домакините задържаха комфортната си преднина.
    С победата си „Марек” събра 29 точки и се откъсна от опашкарите в Югозападната трета лига. „Германея” пък остава с актив от 26 пункта и се намира на 12-о място, една позиция зад дупничани, които са 11-и.