Дупничанка изпусна Европейската титла по борба в последните 20 секунди, спечели сребро

Миглена Селишка
  • Родената в Петрич Евелина Николова също стана вицеевропейска шампионка

 

Дупничанката Миглена Селишка и петричанката Евелина Николова стигнаха до битката за златото на Европейското по борба в Букурещ. Талантливите дами прегазиха всичко на тепиха по пътя към спора за титлата, но за съжаление се окичиха със сребърните медали. 20 секунди отделиха Миглена Селишка от европейската титла в кат. до 50 кг. Дупничанката отстъпи с 4:6 на украинката Оксана Ливач, като преди последните си 2 точки резултатът бе 4:4, който носеше златото на нашето момиче.

Евелина Николова

Трикратната еврошампионка за девойки бе категорична на полуфинала срещу Ксения Станкович (Беларус) с 11:4. На старта тя тушира Стефания Прицепуто (Румъния), а след това победи и Табата Груневалд (Франция) – 4:1. При 55-килограмовите Евелина Николова отстъпи с 4:10 на Ирина Хусяк (Украйна), но макар и контузена, се раздаде на тепиха. Родената в Петрич националка се справи с румънката Андреа Ана на полуфинала, трета на световното до 23 г. с 3:0. Спортист на Кюстендил за 2011 г. в началото срази с технически туш 18:10 полякинята Алисия Цизович, а на четвъртфиналите тушира Мариана Драгутан (Молдова).

 

Биляна Дудова защити европейската си титла на шампионата в Букурещ, самоковката прегази и рускиня на финала. Шампионката от 2018-а, която се състезава в по-горната категория до 59 кг, се наложи с 3:0 над рускинята Светлана Липатова. Биляна Дудова детронира на полуфинала миналогодишната №1 на континента в тази категория Елиф Ясилирмак (Турция) с 2:0 в полуфиналите. На старта тя преодоля беларускинята Катцарина Янушкевич с 8:0, а на четвъртфиналите и Рамона Галмош (Унгария) – 4:0.