Стотици жители отново запретнаха ръкави за по-чист Благоевград

Стотици жители на Благоевград отново запретнаха ръкави и се включиха в кампанията, инициирана от кмета д-р Атанас Камбитов – „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Те преминаха през шатрите, разположени в Централна градска част и кварталите в града, където бяха осигурени метли, чували, ръкавици, тениски, шапки, разсад на красиви цветя и градински инструменти.

Дамите от Съвета на жените продължиха и сега с почистването и облагородяването на двора на болницата. Те заедно със  заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и децата на Благоевград разкрасиха мястото, засаждайки цветя в цветни саксии от гуми. Деца от детските градини в Благоевград заедно с техните родители и учители също подкрепиха инициативата и почистиха дворовете на детските заведения. Майки, бащи и преподаватели решиха да пребоядисат и оградите около сградата на ДГ №3 „Детелини“. Много доброволци почистиха край дворовете и къщите си.

„Няма как да не подкрепим подобна кампания. Нека направим града си по-чист и по-приветлив. Живея на улица „Броди” №28, миналата седмица почистихме не само край блока, но и край първокласен път Е-79. Днес ще засадим с красиви цветя градинката пред жилищната сграда”, сподели 68-годишната Виолета Стоилова. 

„Чистим не само жените, мъжете също ни помагат. На тях се падна и отговорната задача да пълнят чувалите с отпадъци и да ги поставят на определените за целта места”, коментира Росица Благоева. Кампанията цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.

Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци -до съдовете за разделно събиране.