„Марек-Дигеста” (Дупница) №1 във Висшата лига по тенис на маса за мъже

Дупнишкият треньор по тенис на маса Веселин Георгиев по време на турнира със състезатели

Дупнишкият клуб „Марек-Дигеста” завоюва три победи и зае първото място във Висшата лига по тенис на маса за мъже.  Дупница бе домакин на турнир от Финалната четворка. Турнирът започна в спортната зала в събота и се проведе при изключително добра организация на Българската федерация по тенис на маса, община Дупница и управителя на спортната зала Васил Панчев.

 

Тенисистът Петко Габровски от отбора на „Боровец” прегърна сем. Георгиеви.

Участие взеха отборите на „Дунав” (Русе), ”Корабостроител-92” (Варна), спортен клуб ”Боровец” – гр. Горна Оряховица и „Марек-Дигеста” (Дупница). След оспорвани двубои русенският клуб се класира втори, „Боровец” – трети, а „Корабостроител-92” зае четвъртото място.

Дупнишките състезатели

Най-големите фенове още по обед заеха местата си в спортната зала и наблюдаваха тренировките на най-добрите мъже по тенис на маса в България. Преди срещите всички състезатели се прегърнаха и поздравиха с Таня и Георги – родителите на дупнишкия тренъор на „Марек-Дигеста” Веселин Георгиев. Таня Георгиева, щастлива от вниманието, сподели: „Всички участници в турнира ги познавам от деца, от стотиците състезания и лагери през годините.

Ние всички сме като едно семейство”. Един от най-добрите тенисисти на България – Петко Габровски, също разцелува родителите на Веселин Георгиев.